"There's nothing better than a good friend, except a good friend with CHOCOLATE"

Sunday, April 28, 2013

Hand Bouquet








18pcs for RM50
30pcs for RM80

For those yg request utk pos hand bouquet ni, terus terang saya bagitau saya tak pernah lagi buat. Takpernah lagi ambil tempahan utk luar dari KL&Selangor. Tapi, kalau ade yg request jugak, saya boleh arrange without any guarantee tau... If anything happen masa dalam proses delivery, saya tak jamin ape2.

Tuesday, July 31, 2012

Coklat Raya 2012


Istimewa utk hari raya ni, coklat akan dibuat berbentuk ketupat...
Tempahan sudah dibuka sekarang.
:)

Thursday, March 15, 2012

Random Order

16pcs pralines
RM17

35 pcs pralines
RM35

12pcs pralines
RM13

35pcs pralines
RM35

Order dari Makcik Nor @ Gombak

Dah lama sebenarnya order nie. tapi belum ada kesempatan nk up entry...hehe..saya pun kurang pasti macam mana Makcik Nor boleh tau pasal Coklat Manes nie.. tiba2 jer dapat phone call dari beliau nak order coklat. lepas dah deal semua, Makcik Nor pun add saya kat FB. rupa-rupanya, dia nie makcik kepada kawan rapat  saya..kecik jer dunia nie kan...kat FB jumpa jugak..hehe 


Choc Box (with 15pcs pralines)
RM45

Masa mula2 call tu, Makcik Nor order choc box nie jer utk hantaran anak sedaranya... lepas a few minutes, beliau call balik... buat second order utk Chinese New Year pulak.... Dia order 2 basket choc bouquet dengan 2 hand bouquet... dia request nak warna2 yang sesuai utk CNY dan budget utk setiap set adalah RM50... harap2, Makcik Nor puas hati dengan Coklat Manes...  :)

RM50/set

Saturday, January 7, 2012

order from customers


order from one of Assistant Manager kat office.. utk letak kat dulang hantaran beliau..
siap bagi riben utk decorate atas kotak...
request kaler gold..nak mudah, saya just apply edible gold dust jer pada coklat..
1st time nie guna edible gold dust...
***************


this one, ordered by my senior at high school. die pernah order utk cukur jambul anaknye dulu.
yang nie, kalau xsilap la utk majlis tunang cousin beliau...
**************



To: Incik suami, Khairul Anuar
From: Puan isteri, Ai Rieyna
Puan isteri order utk birthday Incik suami. nak buat surprise. tapi, masa saya buat delivery, Incik suami tu xde pulak.. staff die yg tolong ambil...
***************

the last one. order dari Assistant Manager kat office. 25pcs oreo choc..
nak bagi kat team mate beliau..

Wednesday, December 21, 2011

Sponsor utk Nubhan FC

This is very short n quick entry. Just nak share order from last week jer..


Last Sunday, Nubhan FC ade buat satu event "An evening with Nubhan".Saya telah menaja sebanyak 100pcs oreo choc utk doorgift majlis tersebut. Normally, saya tak buat packaging macam dalam gambar. Since, nie special occasion, kite pun buat special sket. originally, kotak nie utk 1cavity choc. tapi, dah adjust sikit, muat-muat jer utk oreo choc nie... sesiapa yg nak order oreo choc dlm kotak macam nie, harga die lain la dr oreo choc biasa sebeb, the box itself cost me RM1...kalau berminat, boleh la order...

besides, ade a few order jugak...satu nie jer yg sempat snap gambar...


this one, ade customer order utk her girlfriend's birthday. siap delivery ke rumah lagi...ade lg satu order dr office mate tapi, xsempat pulak nk snap gambar..die order as a gift utk event "secret santa" sempena christmas kat office. ala, macam exchange gift la..kita tulis 3 wish list, then, whoever yg draw nama kite, kne la belikan either 1 dr wish list tu n the price within RM10-20... me myself, dpt someone yg requested coklat dlm wish list die...xde lah fikir panjang2 nk bagi ape...coklat lah kawabnye...yg tu pun xsempat nak snap..huu~

Thursday, December 8, 2011

Customize

Okay, kat sini saya nk cerita sikit for those yg nk customize their order.. ade a few choc yg korang boleh customize....

1.Oreo choc with edible image (RM2.50/pc)



kat atas nie ade 2 contoh edible image yg custom made based on customer's demand. nak letak gambar sendiri pun boleh...just do your own design! minimum order, 25pcs dan order mesti dalam gandaan 25 (contoh: 50pcs, 75pcs, 100pcs, etc..) sebab 1sheet edible image nie ade 25pcs...tapi, gambar boleh campur2 banyak mane pun...

2. choc in cavity box


nie adalah salah satu contoh. korang boleh request wording, color n bentuk coklat. riben yg kat kotak tu pun upon request jugak. kalau nak buat hantaran, korang boleh la decorate sendiri.. saya boleh buatkan. tapi, nanti xseragam pulak dgn hantaran yang lain, kan?

POINT TO REMEMBER: nak request wording tu pun, kena la tengok kapasiti kotak..cnth, gambar kat atas nie guna 35cavities, 7x5. means, perkataan tu mestilah kurang dari 7 huruf. kalau lebih, akan jadi macam perkataan "BIRTHDAY" dalam gambar tu, kena letak dalam 2 baris..  :)

3. Hand bouquet


selain boleh pilih kombinasi warna, berapa 'kuntum' coklat rose pun boleh request.. harga bermula dari RM10 untuk 3pcs choc, sehinggalah ke RM80 untuk 30pcs (macam dalam gambar).. jenis bunga utk bouquet nie pun boleh request either nak bunga plastik (macam dalam gambar) or nak guna fresh flower.. kalau nk fresh flower, range harga berbeza dari yg disebut sebelum nie.. kena tengok jugak bunga ape yg customer request kan...  :P
ade pulak yg nk buat suprise delivery..punnnn boleh diatur! TAPI, kawasan KL n Selangor shj... of course lah dengan caj tambahan... nak tambah kad ucapan ker, teddy bear ker...u name it, can be arranged! (of course lah quotation harga lain kan...)

4. Hantaran


actually, this is not meant for hantaran only...any occasion pun boleh.. sama macam hand bouquet, harga bergantung kepada jumlah coklat, jenis bunga dan jenis bakul.. kalau nak mudah, quote your budget, we will work on that! syarat, mestilah RM50 dan keatas.. tapi, kalau budget RM50, demand nk fresh flower bagai, jangan terkejut kalau hantaran tuh penuh dengan fresh flower tapi hanya ade 5pcs choc..rasional sikit, kay... :P

5. Coklat Bar


last but not least, produk terbaru Coklat Manes - coklat bar. yang nie korang boleh design sendiri wrapper utk coklat bar. sah utk belian 50pcs keatas shj!

kredit: FB Lovely wrapper
kat atas nie contoh custom made wrapper.. boleh letak gambar shj, wording shj, atau dua2 skali....

Wednesday, December 7, 2011

Coklat Bar





ini adalah produk terbaru dari Coklat Manes.. Coklat bar ni ade 2 saiz, 70g dan 130g. utk makluman, wrapper pada coklat nie pun boleh customade design mengikut kehendak pelanggan (dengan syarat tempahan 50pcs keatas). sebagai contoh, korang nak jadikan coklat bar nie as wedding doorgift. boleh la korang design wrapper coklat nie letak gambar pengantin ker, tulisan "selamat pengantin baru" ker. NO EXTRA CHARGES ON THAT! harga yg dikenakan masih lagi sama tapi korang kene la came out with your own design ye...at lease, provide me some idea... :)  berminat? ha, cepat2 la order ye!

Suprise delivery for love ones




order ni datang dari my schoolmate..minta buat suprise delivery utk penerima.. 35pcs chocs tu utk besday adiknye..delivery ke kajang. and choc box with 15pcs choc tu utk kawan die, delivery ke Bangi.. actually nie order dari 2minggu lepas. tapi baru sempat nk upload kat sini...  :P

Tuesday, November 1, 2011

Pakej doorgift.

~utk sebarang majlis
~minimum order 500pcs
~50% deposit upon order
~order sekurang2 nya sebulan sebelum majlis







exclusive packaging:
~with chocolate inside.








utk tempahan/quotation, email ke:
~putri_sue85@yahoo.com, atau
~coklatmanes@yahoo.com


::kalau nak tengok sample, boleh call 012-9362102 utk appointment. KL/Selangor area shj. Boleh set appointment on weekend or weekdays (before 3pm).

Link

blogshop logo

Trend & Style
Create your own banner at mybannermaker.com!


Create your own banner at mybannermaker.com!
Create your own banner at mybannermaker.com!
hanipuri banner

Create your own banner at mybannermaker.com!
Create your own banner at mybannermaker.com!
Create your own banner at mybannermaker.com!